Onze vloeren

Soorten vloeren

Onze vloeren zijn van eikenhout. We werken met de hoogste kwaliteit. We leveren en leggen zowel massief (tapis) eikenhouten vloeren als vloeren uit samengesteld eikenhout. Het verschil hiertussen is niet te zien, want dit zit onder de toplaag. Bij een samengesteld parket bevinden zich onder de toplaag nog twee andere houtlagen.

Onze vloeren legpatronen

Plankenvloer

Uiteraard kunnen wij de vloer ook in een standaardpatroon leggen. De plankenvloer. Voor de uitstraling is het belangrijk dat je goed nadenkt over de breedte en de lengte van de planken. Je moet goed weten wat er het beste in jouw woning past. Wilt u zien wat er allemaal mogelijk is, maak dan vrijblijvend een afspraak in onze showroom.

Visgraat

Bij een visgraat vloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd. De groeven gaan trapsgewijs en zo ontstaat de zogenaamde visgraat vloer. Voor de juiste uitstraling van de visgraat vloer is niet alleen het legpatroon van belang, maar uiteraard ook de keuze van het hout, de afwerking en de lengte en breedte van de planken.

Hongaarse punt

Een vloer die lijkt op een visgraat vloer, is de vloer gelegd in een Hongaarse punt. De vloer heeft een luxe uitstraling en past in ieder interieur. De planken worden bij een Hongaarse punt vloer in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Vroeger werd de Hongaarse punt alleen in herenhuizen gelegd, maar wij leggen deze vloer overal.

Versailles

Een Versailles vloer is een vloer die past bij een strak en een klassiek interieur. Het is gebaseerd op de vloer die Lodewijk XIV had in het paleis van Versailles. De vloer oogt als een vierkant kader met daarin diagonaal vlechtwerk. Vroeger alleen in kastelen en landhuizen, maar wij leggen deze vloer ook in een gezinswoning.